CAD یکی از نرم افزارهای خاصی است که نیازمند سیستم پیشرفته است. این بدان معناست که شما باید به دنبال لپتاپی باشید که بتواند همزمان نرمافزار طراحی پیشرفته و سایر برنامههای مشابه را مدیریت کند.آیا می خواهید بهترین لپ تاپ مناسب اتوکد را پیدا کنید؟ در این راهنما، مشخصاتی را که باید قبل از خرید لپ تاپ اتوکد جستجو کنید، پیشنهاد می کنیم. با این حال، امروزه با پیشرفت زیرساختها، نیاز متخصصان برای خروج از دفتر خود و ارائه پیشنهادات در سایت ها همراه داشتن لپ تاپ را ضروری کرده است. اتوکد یک منبع حیاتی برای معماران و طراحان است که به آنها اجازه می دهد تا طرح های دو بعدی و سه بعدی ایجاد کنند. به غیر از طرح ها، تحلیلی ارائه می دهد که به لپ تاپ هایی با مشخصات بالا نیاز دارد.
فهرست مطالب
- اتوکد چیست؟
- معرفی برنامه های مشابه اتوکد
- راهنمای انتخاب لپ تاپ مناسب اتوکد
- معرفی مناسب ترین لپ تاپ های معماری
- سخن پایانی و سوالات متداول
اتوکد چیست؟
در گذشته نقشه کشی و طراحی به صورت دستی انجام میشد و به طبع اشکالات و عیوب زیادی نیز داشت. برای همین نرم افزارهای مناسب برای نقشه کشی طراحی شدند که هم باعث افزایش سرعت کاربران نسبت گذشته شد و هم توانست اشکالات را تا حد زیادی کاهش دهد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله لپ تاپ مناسب برنامه نویسی را بخوانید.
نرم افزار اتوکد یکی از نرم افزارهای مهم برای ترسیم نقشه است که در محیط های دو بعدی و سه بعدی انجام میشود. این نرم افزار از نرم افزار های قدیمی است اما همچنان در عرصه مدلسازی سهبعدی، طراحی دوبعدی یا حتی اولیه، پیشنویس، حاشیهنویسی، نورپردازی، شکلدهی لبهها و تقریباً در هر کدام از این موارد حرف اول را میزند.
از نرم افزار اتوکد برای ترسیم نقشه های حرفهای و دقیق مهندسی و صنعتی استفاده میشود. این نرم افزار توسط شرکت آمریکایی اتودسک طراحی شده است که آخرین آپدیت نرم افزار مربوط به سال ۲۰۲۰ است. در آپدیت جدید نرم افزار اتوکد آپشنهای جذابی به آن اضافه شده و عملکرد سیستم بهبود پیدا کردهاست. این نرم افزار حتی با وجود داشتن رقبای زیاد، باز هم یکی از پرکاربردترین و محبوبترین نرم افزارهای ترسیم نقشه محسوب میشود.
معرفی برنامه های مشابه اتوکد
بهتر است نرم افزار های مشابه اتوکد را نیز بشناسید تا بتوانید در صورت عدم تمایل و دسترسی به نرم افزار اتوکد از نرم افزارهای مشابه آن استفاده کنید. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله قیمت لپ تاپ هواوی میت بوک d14 را بخوانید. این نرم افزارها در صورت کلی نرم افزار های خوبی هستند و قابلیتهای مشابه اتوکد را دارند که شما میتوانید از آن استفاده کنید.
1- نرم افزار SolidWorks
این نرم افزار میتواند جایگزین خوبی برای اتوکد باشد. این نرم افزار طرحهای عالی و بینظیر دو بعدی را ارائه میدهد. تصاویر ۳ بعدی نیز توسط این نرم افزار پشتیبانی میشود. نرم افزار سالید ورک توسط یک شرکت فرانسوی طراحی شده است. این نرم افزار برای رسم طرح های دو بعدی استفاده میشود.
SolidWorks دارای سه محیط پارت، اسمبلی و دراوینگ بوده و امکانات فوق العادهای را در اختیار کاربران قرار میدهد. از کاربردهای این نرم افزار میتوان به نقشه کشی صنعتی اشاره کرد که بدون درگیری با محاسبات انجام میشود. اگر بخواهیم به دو ویژگی اصلی از این نرم افزار اشاره کنیم میتوانیم موارد زیر بارز ترین ویژگیها هستند:
- امکان معادله نویسی بین پارامترها در مدل ها و اندازه های مختلف
- امکان ایجاد نماهای انفجاری و تهیه فیلم و انیمیشن از مدل انفجاری در طی مونتاژ یا دمونتاژ کردن در مدل مورد نظر
نرم افزار سالیدورک در لپ تاپ مناسب رشته مهندسی مکانیک و لپ تاپ مناسب معماری و نقشه کشی باید قابلیت اجرا داشته باشد. همچنین در سایر رشته ها مانند مهندسی صنایع، مهندسی پزشکی، طراحی ۳ بعدی مکانیک نیز کاربرد گسترده ای دارد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله نکات پیش از خرید تبلت را بخوانید.
2- نرم افزار Csisafe
یکی از نرم افزار های معتبر برای آنالیز و طراحی فونداسیون های بتنی نرم افزار CSI SAFE میباشد. یادگیری این نرم افزار بسیار ساده است و در مدت زمان کوتاهی میتوان به تسلط مناسبی برای کار با آن پیدا کرد. نرم افزار سیف توانایی طراحی اسلب و پیک های مختلف دارد که میتواند طیف گسترده ای از آن ها را تجزیه و تحلیل نماید. در آخرین آپدیت این نرم افزار میتوان تیترها را تحلیل و طراحی کرد همچنین دال های پس کشیده نیز به توانایی سیف اضافه شده است.از این نرم افزار میتوان در طراحی پی و دال فراهم اورد و در انجام پروژه های دانشگاهی به خوبی از آن استفاده کرد.
3- نرم افزار DraftSigh
این نرم افزار برای کاربرانی مناسب است که میخواهند توانایی خواندن، نوشتن فایل های .dwg را داشته باشند. خوشبختانه دانلود این نرم افزار رایگان است و به راحتی نصب میشود. این نرم افزار هم میتواند جایگزین مناسبی برای برنامه اتوکد باشد. کاربران این نرم افزار از تمامی سطوح میتوانند باشند، معماران، اساتید، دانشجویان و حتی دانش آموزان با سطح های متوسط تا حرفهای میتواند از این نرم افزار استفاده کنند. نرم افزار درفت سایت یک نرم افزار برای طراحی حرفه ای عکسهای دو بعدی و سه بعدی است. این نرم افزار دارای ابزار قدرتمند برای برای استایل دهی به متنها، اندازه گیری، آیینه، ترسیم جوش، ایجاد اشکال مختلف و.. بوده و امکانات خوبی برای کاربران فراهم کرده است.
راهنمای انتخاب لپ تاپ مناسب اتوکد
1- پردازنده: نسخه چهار هسته ای یا بالاتر
پردازنده سخت افزاری است که تمام محاسبات را انجام می دهد. اگر طرح های سه بعدی می سازید، به یک پردازنده بسیار سریع نیاز دارید. پردازنده چهار هسته ای با چند هسته غنی شده است که به فایل ها اجازه می دهد در مدت زمان کوتاهی سریعتر اجرا شوند. اگر بودجه مشکلی ندارد، پردازنده چهار هسته ای i7 نسل هشتم اینتل بهترین گزینه ممکن خواهد بود.
با این حال، اگر قصد خرید لپتاپ با بودجه محدود را دارید، بهترین گزینههای موجود i5 نسل هشتم و i7 نسل هفتم هستند. اگر طرح های دو بعدی می سازید، دیگر نیازی به خرج کردن پول برای لپ تاپ های سطح بالا ندارید. یک نوت بوک دو هسته ای کار را بدون زحمت انجام می دهد.
2- رم: 8 یا 16 گیگابایت
هرچه رم بالاتر باشد، می توانید کارهای پیچیده تری را به آرامی انجام دهید. عملکرد لپ تاپ با توجه به میزان رم نصب شده تعیین می شود. رم های 8 گیگابایتی برای CAD های اولیه به اندازه کافی خوب هستند. با این حال، اگر عملیاتهای قابل تقاضاتری را اجرا میکنید که به ویژگیها و پردازشهای پیشرفته و برخی برنامههای دیگر نیاز دارند، میتوانید 16 گیگابایت رم را انتخاب کنید.
3- گرافیک لپ تاپ مناسب اتوکد: 512 مگابایت یا بیشتر
لپ تاپ مناسب اتوکد به کارتهای گرافیکی پیشرفته مانند لپتاپهای بازی نیاز ندارد. اما به یک کارت گرافیک اختصاصی نیاز دارد که به ارائه فایل ها با بهترین تصاویر واضح ممکن کمک کند. برای کارهای طراحی دو بعدی، می توان لپ تاپی را انتخاب کرد که دارای 256-512 مگابایت VRM باشد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله کروم بوک چیست را بخوانید.
با این حال، کسی که روی طراحی و ساخت سه بعدی کار می کند باید به سراغ کارت گرافیکی با ویژگی های پیشرفته و حداقل 512 مگابایت VRM برود.
4- عمر باتری: 3 تا 8 ساعت
چنین برنامه های طراحی مقدار زیادی انرژی مصرف می کنند که می تواند باتری شما را در عرض چند ساعت گرم کند. بنابراین به دنبال یک لپتاپ با باتری پشتیبان عالی باشید تا بتوانید بدون هیچ زحمتی بدون شارژ مکرر دستگاه خود کار کنید، حتی زمانی که از دفتر یا میز کار خود دور هستید. برخی از لپتاپها عمر باتری فوقالعادهای تا ۷ ، ۸ ساعت دارند. اگر کار شما به مسافرت زیاد نیاز دارد، می توانید یک جفت باتری اضافی نیز بخرید. نرم افزار طراحی با ویژگی های پیشرفته، توسعه یافته است که برای تولید تصاویر سه بعدی روی صفحه نمایش به انرژی بیشتر و پردازش بالایی نیاز دارد.
5- اندازه نمایشگر: 14 اینچ یا بیشتر
جدا از این ویژگیها، لپ تاپ مناسب اتوکد باید اندازه صفحه نمایش نزدیک به 17 اینچ داشته باشد. طراحان به مانیتوری با صفحه نمایش درخشان و کیفیت پیکسلی شفاف نیاز دارند.
صفحه نمایش بزرگ متخصصین را از فشار روی چشمانشان نجات می دهد. یک لپ تاپ با فناوری IPS و ویژگی های فول اچ دی با فضای ذخیره سازی عالی گزینه مناسبی برای طراحی سه بعدی شما خواهد بود.
6- حافظه داخلی مناسب برای اجرای نرم افزار اتوکد
برای اجرای نرم افزار اتوکد حتما سیستمی تهیه کنید که حافظه SSD داشته باشد و حداقل یک اسلات برای قرار دادن SSD داشته باشد. زیرا این نوع حافظه سرعت بالایی به سیستم میدهد و پشتیبانی و ذخیره فایل ها را به خوبی افزایش میدهد. مورد دیگر هیبرید (داشتن حافظه SSD و HDD به صورت همزمان) بودن دستگاه است، اگر دستگاهی که خریداری میکنید هیبرید باشد تاثیر مثبتی بر روی حافظه داخلی و سرعت سیستم شما دارد.
معرفی مناسب ترین لپ تاپ های معماری
معمولا یکی از سوالات اصلی کاربران این است که چه مدل لپ تاپی را باید برای نرم افزارهای معماری و اتوکد خریداری کنیم و میخواهند تا به آنها مدل معرفی شود. بنابراین به دلیل راحتی کاربران و برای این که در بین انبوهی از لپ تاپ های مختلف سردرگم نشوند. در ادامه چند مدل از بهترین لپ تاپ مناسب اتوکد را معرفی کردهایم. شما با هر بودجهای قطعا میتوانید در این بین لپ تاپ مورد نظر خود را پیدا کنید.
1- لپ تاپ اتوکد Dell G5 55
این لپ تاپ مناسب رشته معماری دارای یک صفحه نمایش کامل HD 15.6 اینچی است که همراه با سیستم ضد تابش خیره کننده نور بوده و دارای پس زمینه LED با ویژگی های غیر لمسی و یک مرز باریک بین صفحه و قاب لپ تاپ است.
این صفحه نمایش IPS از کارت گرافیک RTX 2060 و پردازنده Intel Core i7-9750H پشتیبانی می کند که با فرکانس پایه 2.6 تا 4.5 گیگا هرتز با فناوری Intel Turbo Boost بهترین استفاده را از حافظه کش 12 مگابایتی انجام می دهد.RAM سیستم برای انجام کار های چند وظیفه ای به 16 گیگا بایت ارتقا یافته و دارای پهنای باند مناسب برای اجرای روان چندین برنامه و برگه های مرورگر به طور همزمان است.
فضای ذخیره سازی آن به 512 گیگا بایت ارتقا یافته و حافظه SSD آن برای دسترسی آسان و سریع به فایل های ذخیره شده است.سیستم عامل Windows 10 Home آن با ویژگی های جدید خود مانند مرورگر Edge که به شما اجازه می دهد صفحات وب را روی صفحه خود علامت گذاری کنید، کارکرد اتوکد را بهتر، سریع تر و روان تر می کند.
مشخصات محصول:
- مشخصات فنی صفحه نمایش: 15.6 اینچ
- فضای ذخیره سازی: 512 گیگابایت SSD
- رم : 16 گیگابایت DDR4 SDRAM
- پردازنده : Intel Core i7 9750H
- سیستم عامل : Windows 10 Home
- مزایا قیمت و عملکرد عالی
- پردازنده گرافیکی : NVIDIA GeForce RTX 2060
- پردازنده نسل 9 برای عملکرد بهتر
- دارای پورت های کافی
- معایب وزن سنگین لپ تاپ (2.6 کیلو گرم)
- فاقد قابلیت خواندن درایو نوری (CD)
- در اتصالات بی سیم فقط بلوتوث دارد
2- لپ تاپ Lenovo ThinkPad P53
لپ تاپ Lenovo ThinkPad P53 یک لپ تاپ صنعتی بوده که برای رشته معماری نیز مناسب است. این لپ تاپ تمام نرم افزار های اتوکد از جمله اتوکد 3D را به خوبی اجرا خواهد کرد.
پردازنده اینتل نسل نهم i7 با رم 32 گیگابایتی، 1 ترا فضای ذخیره سازی SATA SSD و گرافیک NVIDIA Quadro T1000 می تواند همه کار های شما را آسان تر انجام دهد.صفحه نمایش بزرگ آن با ویژگی FHD تصاویر را در 1920 * 1080 پیکسل ارائه می دهد. سیستم عامل Windows 10 Pro توسط پردازنده قوی آن با سرعت بالا 4.50 گیگا هرتز پشتیبانی می شود.
فناوری بلوتوث 5.0 به همراه اتصال اترنت امکان اتصال ایمن تر و سریع تر را فراهم می کند. وب کم قوی آن نیز به شما امکان می دهد عکس های بهتری بگیرید و اسکنر اثر انگشت مشکی رنگ آن ورود ایمن و سریع تر را امکان پذیر می کند. فضای ذخیره سازی SSD یک ترابایتی آن دسترسی سریع تر به فایل ها را امکان پذیر می کند.
مشخصات محصول:
- بهترین لپ تاپ طراحی معماری
- مشخصات فنی صفحه نمایش: 15.6 اینچ
- فضای ذخیره سازی: 1TB SATA SSD
- رم : 32 گیگابایت DDR4 SODIMM
- پردازنده : نسل نهم پردازنده Core i7 9750H
- سیستم عامل : Windows 10 Pro
- پردازنده گرافیکی : NVIDIA Quadro T1000 Graphics
- مزایا حافظه SSD با حجم بالا
- وجود دو درگاه Thunderbolt
- دارای اسکنر اثر انگشت
- معایب وزن سنگین ( 2.4 کیلوگرم )
- فاقد قابلیت خواندن درایو نوری (CD)
- حاشیه های ضخیم که صفحه نمایش را کوچک نشان می دهد.
3- لپ تاپ ایسوس VivoBook Pro K3500PH (OLED)- C
اگر شما به عنوان یک دانشجو یا فرد مشغول به کار در رشتهی معماری و برای کار با نرم افزار اتوکد به لپ تاپ نیاز دارید، قطعا خرید و انتخاب لپ تاپ K3500PH یکی از بهترین گزینههای پیش رو است. این لپ تاپ یکی از جدیدترین VivoBook Pro های موجود در بازار است که حقیقتا ارزش خرید را دارد.
همچنین با توجه به سخت افزاری که در آن به کار رفته و متناسب با قیمت آن، نقش یک لپ تاپ اقتصادی را دارد. لپ تاپ K3500PH به دلیل داشتن پردازنده قوی Core i5 نسل یازدهم و ۴ گیگابایت کارت گرافیک مجزا، همچنین رم مناسب و قابل ارتقا طرفداران زیادی دارد.
مشخصات محصول:
- CPU: Intel Core i5
- RAM: 8 GB
- HDD: NO
- SSD: 512 GB M.2
- VGA: GTX 1650 4GB
- Display: 15.6″ OLED
4- لپ تاپ ایسوس TUF Gaming FA506QM – G
آخرین مدل لپ تاپ مناسب برای اتوکد که قصد معرفی آن را داریم، لپ تاپ FA506QM است که جزو لپ تاپهای قدرتمند موجود در بازار به حساب میآید و توانایی انجام تسکهای مختلف با قدرت خوب و راضی کننده را دارد.
اگر قصد خرید یک لپ تاپ با قیمت مناسب و قدرت راضی کننده و خوب را دارید، میتوانید لپ تاپ FA506QM را نیز در لیست انتخابهای خود قرار دهید.
مشخصات محصول:
- CPU: AMD Ryzen 7
- RAM: 16 GB
- HDD: NO
- SSD: 1TB M.2
- VGA: RTX 3060 6G
- Display: 15.6″ IPS
سخن پایانی
شما در این مقاله با نرم افزار اتوکد و لپ تاپ مناسب معماری آشنا شدید.همچنین از ویژگی و مشخصات لپتاپ معماری آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
بهترین لپ تاپ ها برای معماری چه مشخصاتی دارند؟
بستگی به نرم افزار هایی که شما قصد دارید با آنها کار کنیم این مشخصات متفاوت است اما وزن کم، پردازنده و کارت گرافیک قدرتمند و همچنین شارژدهی مناسب از ویژگی ها و مشخصات لپ تاپ های مناسب معماری است.
چقدر رم و حافظه برای یک لپ تاپ مناسب معماری مناسب است؟
هیچ عدد دقیقی نمیتوان ارائه داد اما 16 گیگابایت رم به همراه حداقل 512 گیگابایت حافظه SSD میتواند در اجرای نرم افزار هایی همانند اتوکد و مایا و… شما را همراهی کند.