
با ورود تبلت ها به دنیای دیجیتال، افراد زیادی نسبت به خرید آن ها مشتاق شدند. تبلت ها با صفحه نمایش بزرگ تر از موبایل و کوچک تر از لپ تاپ، بدون استفاده از کیبورد و ماوس می توانند بخش بزرگی از نیاز های شما را رفع کنند. اگر قصد دارید یک تبلت خریداری کنید، بهتر است از نکات مهم در خرید تبلت آگاه باشید و آن ها را در خرید به کار ببرید. شما می توانید با تبلت فیلم تماشا کنید، بازی کنید، ایمیل ارسال کرده و یا به فیسبوک خود سر بزنید. ما در این مطلب به بیان نکات مهم در خرید تبلت می پردازیم و شما می توانید با استفاده از این نکات و به خاظر سپاری آن ها هنگام خرید، بهترین و مناسب ترین تبلت را انتخاب کنید.در ادامه این مطالب همراه ما باشید تا با راهنمای خرید تبلت و امکانات متنوع آن آشنا شوید.
فهرست مطالب
هنگام خرید تبلت باید به چه نکات و مشخصاتی توجه کرد؟
خرید یک تبلت خوب همواره از نگرانیهای خرید وسایل دیجیتالی مانند یک گوشی خوب و یا لپتاپ بیشتر میباشد که دلیل آن را میتوان در کارایی تبلت دانست که هر دو کارایی گوشی و لپتاپ را اکثرا پوشش میدهد. اولین گام برای خرید یک تبلت خوب، تعریف نیازمندی هایی است که هر کاربر از تبلت مورد نظر خود انتظار دارد.
سیستمعامل
سیستمعامل و رابط کاربری در تجربهای که هنگام کار با محصولات به شما القاء میشود، نقشی تعیینکننده دارد. تبلتهای امروزی از یکی از سه سیستمعامل اندروید، iPadOS (و iOS) و ویندوز استفاده میکنند که هر کدام اپلیکیشنهای مخصوص خود را دارا هستند.
- اندروید
دروید محبوبترین سیستم عامل موبایل جهان است و در عموم گوشیهای هوشمند و تبلتها استفاده میشود.

نسخههای جدید اندروید علاوه بر پایدار کردن سیستمعامل، باگهای نسخههای قبل را رفع میکنند و میزبان قابلیتهایی جدید میشوند. امروزه شرکتهای زیادی (از سامسونگ گرفته تا لنوو) سراغ استفاده از اندروید در تبلتهایشان میروند.
- iPadOS
اپل سالها سیستمعامل iOS را برای آیپد، آیفون و آیپاد تاچ عرضه میکرد. بااینحال پس از مدتی، نسخهای ویژه از iOS با نام iPadOS برای تبلتهای سری آیپد معرفی شد. آیپد او اس شباهتهای بیچونوچرایی به iOS دارد، اما میزبان اصلاحاتی شده است تا برای فرم فاکتور تبلت بهینهتر شود.

سیستمهای عامل اپل سادگی و ظرافت خاصی دارند و همین مشخصهی آنها، بسیار جذابشان میکند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله بهترین لپ تاپ اپل 2021 را بخوانید.
- کروم او اس (Chrome OS)
خوشبختانه گوگل با تجربهای که از سیستمعامل اندروید حاصل کرده است، ساخت سیستمعامل جدیدی را شروع کرده که از آن با نام کروم او اس یاد میشود.

این سیستمعامل که فعلاً حضور پررنگی در دنیای تبلتها نداشته، بهنظر میرسد که میخواهد هر دو نیاز فوق را در قالب یک دستگاه برطرف سازد.در استفاده عادی از تبلتهای کروم، با رابطکاربری مشابه با تبلتهای کنونی بازار مواجه میشویم که معمولاً فهرستی از اپلیکیشنها را نمایش میدهند.
- ویندوز ۱۰
اگر به دنبال قابلیتهای یکسانی با کامپیوتر یا لپتاپ شخصی خود هستید، تبلتهای مجهز به ویندوز ۱۰ بهترین گزینههای در دسترس هستند.

ویندوز ۱۰ بهگونهای طراحی شده است که سیستمعاملی کراسپلتفرم بوده تا امکان استفاده از آن در بازهی گستردهای از محصولات در دسترس باشد.
عملکرد و قدرت پردازشی
عملکرد و قدرت پردازشی بعد از انتخاب نوع سیستم عامل، مهمترین گزینه قابل بررسی در خرید تبلت میباشد. بسته به هزینهای که برای خرید در نظر گرفتهاید و همچنین نوع سیستم عامل، این گزینه نیز متغیرهای زیادی را شامل میشود. برای مثال حافظه رم یک گیگابایتی برای سیستم عامل iOS تقریبا عملکرد یکسانی را با حافظه رم 2 گیگابایتی برای اندروید و ویندوزفون دارا میباشد.
در هنگام خرید تبلت ارزان قیمت، میتوان مواردی را یافت که از حافظه رم یک گیگابایتی با چیپستهای چهار هستهای بهره میبرند. اما نکتهای که باید به آن توجه کنید، نوع چیپست میباشد. معمولا این قبیل از تبلتها و مخصوصا تبلتهای چینی این دسته، از چیپستهای مدیاتک برخوردار هستند که عملکرد نسبتا ضعیفی نسبت به چیپستهای اسنپدراگون 200 و 400 دارند، اما اگر طول عمر باتری و داغ نکردن دستگاه برایتان اهمیت بیشتری دارد و از تبلت فقط استفادههای روزمره و معمولی خواهید کرد، چیپستهای مدیاتک گزینه خوبی هستند.

سختترین و پر گزینهترین دسته در این پارامتر، تبلتهای میانرده میباشند. تبلتهای میانرده را میتوان با نگرش سال تولید به دو دسته تقسیم کرد. بطوری که معمولا تبلتهای پرچمدار و بالارده یکی دو ساله قبل، اکنون جزو محصولات میانرده بازار هستند و دسته دیگر تبلتهای جدید میانرده میباشد. کفه ترازو در بحث قدرت پردازشی، معمولا به سمت پرچمداران قدیمی سنگینتر است، اما هزینه خرید آنها نیز کمی بیشتر میباشد و همچنین تبلتهای جدید از تکنولوژیهای جدید برخوردار هستند.
صفحه نمایش
شاید تا به حال با اصطلاحاتی مانند TFT ،IPS ،AMOLED ،super-AMOLED و … در هنگام مشاهده مشخصات تبلتها مواجه شدهاید که مفهوم آنها برایتان نامانوس بوده. پنلهای نوع TFT قبلا روی دستگاههای پایینرده زیاد مشاهده میشد که دارای رزولوشنهایی مانند 854×480 پیکسل بودند (در تبلتهای جدید کمتر مشاهده میشود). اما امروزه اکثر محصولات از پنلهای IPS LCD بهره میبرند که کیفیت بهتری دارند. پنلهای AMOLED و super-AMOLED که بیشتر در محصولات سامسونگ مشاهده میشود از کیفیت بسیار بهتری برخوردار هستند.

اما نوع پنل شاید چندان مهم نباشد و مهمترین مساله میزان رزولوشن صفحه نمایش و ابعاد آن میباشد که تراکم پیکسلی صفحه نمایش را تعیین میکنند. دستهبندی که برای کیفیت صفحه نمایش بر اساس کیفیت دستگاه انجام دادهایم به صورت زیر است (البته به صورت تقریبی):
تبلتهای 7 اینچی:
- تراکم پیکسلی 140 الی 170 برای تبلتهای اقتصادی
- تراکم پیکسلی 170 الی 240 برای تبلتهای میانرده
- تراکم پیکسلی 240 به بالا برای تبلتهای بالارده و پررچمدار
تبلتهای 8 اینچی:
- تراکم پیکسلی 140 الی 160 برای تبلتهای اقتصادی
- تراکم پیکسلی 170 الی 218 برای تبلتهای میانرده
- تراکم پیکسلی 218 به بالا برای تبلتهای بالارده و پررچمدار
تبلتهای 10 اینچی:
- تراکم پیکسلی 130 الی 150 برای تبلتهای اقتصادی
- تراکم پیکسلی 170 الی 200 برای تبلتهای میانرده
- تراکم پیکسلی 200 به بالا برای تبلتهای بالارده و پررچمدار
علاوه بر رزولوشن و تراکم پیکسلی، گزینه دیگری که برای صفحه نمایش یک تبلت مهم است، محافظ صفحه آن میباشد. در خرید تبلت بهتر است تفاوت جزیی بین محصولاتی که از محافظ صفحههای گوریلا گلس استفاده میکنند و تبلتهایی که از سایر محافظها بهره میبرند و یا اصلا محافظ ندارند، قائل شوید.این مقاله تبلت ویندوزی را بخوانید.
طراحی تبلت و زیبایی
طراحی تبلت و زیبایی ظاهر آن از بحثهای بحث برانگیز میباشد که بیشتر به سلیقه کاربر مربوط میباشد. معمولا جنس بدنه اکثر تبلتهای ارزان قیمت و میانرده از پلاستیک و پلی کربنات میباشد و تفاوت چندانی با هم ندارند. برخی از تبلتهای پرچمدار نیز هستند که از طراحیهای یکپارچه با جنس بدنه فلزی (آلمینیوم) بهره میبرند و طراحی زیبا و مقاومی دارند.
علاوه بر جنس بدنه، پارامتر دیگری که جدیدا مورد توجه کمپانیهای سازنده و کاربران قرار گرفته، ضخامت دستگاه میباشد. بطوری که برخی از کمپانیهای سازنده حاضر شدهاند که از ظرفیت باتری دستگاه کاسته و ضخامت آن را کاهش دهند. حال این سوال مطرح میشود که برای شما ظرفیت باتری اهمیت بیشتری دارد یا ظرافت دستگاه؟
گزینه دیگر مورد بحث که در کمتر تبلتی مشاهده میشود، مقاومت دستگاه در برابر گرد و خاک و مایعات میباشد. به همین دلیل اگر علاقهمند به چنین دستگاههایی هستید، در هنگام خرید تبلت استانداردهای درج شده برای محصول را به دقت مطالعه کنید.
ظرفیت و طول عمر باتری
پردازندههای 8 هستهای و صفحه نمایشهای بزرگ، مهمترین بخش از میزان مصرف باتری را به خود اختصاص میدهند. پس طبیعی است که از چنین تبلتهای انتظار شارژ نگهداری بیش از یک روز مصرف عادی را نداشته باشید. تبلتهای 7 اینچی با ظرفیت باتری بالای 3500 میلیآمپری طول عمر باتری خوبی دارند. در مورد تبلتهای 8 اینچی این مقدار تقریبا برابر با 5000 میلیآمپر میباشد. تبلتهای 10 اینچی و 12 اینچی نیز با ظرفیت باتری بیش از 7500 میلیآمپر، عملکرد خوبی دارند.
عملکرد دوربین تبلت
اگر به شکل منطقی به مقوله دوربین تبلت نگاه کنیم، باید قبول کنیم که کاربریهایی که از دوربین یک تبلت میتوان گرفت، با کاربریهای دوربین یک گوشی برابر نمیباشد و شاید به همین دلیل گزینه دوربین همواره در خرید تبلت نسبت به خرید گوشی از اهمیت کمتری برخوردار است.

دوربینهای بکار برده شده برای تبلتها (مخصوصا تبلتهای 10 و 12 اینچی) چندان تفاوت زیادی ندارند. تبلتهای پرچمدار معمولا از دوربینهای 5 و 8 مگاپیکسلی برخوردار هستند و به ندرت تبلتی یافت میشود که از سنسور 13 مگاپیکسلی استفاده کند. به همین دلیل بهتر است حساسیت زیادی روی دوربین حین خرید تبلت و به خصوص خرید تبلت دانش آموزی نداشته باشید.
حافظه داخلی و مموری
همانطور که ابتدای این مطلب اشاره کردیم، کاربریهای تبلت، تلفیقی از کاربریهای گوشی و لپتاپ میباشد. به همین دلیل کاربران علاقه دارند که فایلهایی با حجم زیاد مانند فیلم، بازی دیتا دار و … روی تبلتها ذخیره کنند و از طرفی در نظر داشته باشید که بخش قابل توجهی از فضای حافظه داخلی به سیستم عامل تخصیص داده شده است. پس در نتیجه فضای ذخیره سازی لازم روی تبلت طبیعتا بیشتر از اسمارتفونها دردسر ساز میشود. به صورت کلی باید اشاره کنیم که علاوه بر قابلیت پشتیبانی از کارتهای microSD، حداقل فضای لازم برای تبلتهای اقتصادی برابر با 8 گیگابایت، تبلتهای میانرده 16 و تبلتهای بالارده و پرچمدار 32 گیگابایت میباشد.
اتصالات و ارتباطات تبلت
همواره تمامی مشخصات فنی که از یک تبلت انتظار میرود، همزمان با پیشرفت تکنولوژیها بیشتر میشود. اما آنچه که مسلم است پیشرفت تکنولوژیهای ارتباطاتی بسیار سریعتر انجام میگیرد. پس در نتیجه قاعده کلی برای این بخش نمیتوان گفت، اما این نکته را در نظر بگیرید که مزیت خرید تبلتهای بروز نسبت به تبلتهای بالارده سالهای گذشته، در بخش ارتباطات میباشد.

برای مثال، مسلما تبلتهای چند سال پیش از باندهای 4G LTE و فناوری NFC پشتیبانی نمیکنند، اما امروزه برخی از تبلتهای میانرده این تکنولوژیها را ساپورت میکنند.
توجه به برند تبلت
یکی از معیارها در انتخاب بهترین تبلت، شرکت تولیدکننده است. برخی از شرکتها در طول چند سال اخیر، خود را ثابت کردهاند و اکنون دستگاههایی عالی تولید میکنند که علاوه بر ویژگیهای خاص، از رابط کاربری منحصربهفردی نیز برخوردار هستند.
توجه به شرکت یا برند تولیدکنندهی تبلت زمانی اهمیت زیادی پیدا میکند که قصد خرید تبلت اندرویدی داشته باشید. همانطور که میدانید تبلتهای زیادی از شرکتهای مختلف با سیستمعامل اندروید در بازار وجود دارند. به همین دلیل قبل از خرید تبلت اندرویدی بهتر است دربارهی شرکت سازندهی تبلت تحقیق کنید تا از پشتیبانی بلندمدت، کیفیت ساخت تبلت و موارد بیشتر آگاهی کافی را پیدا کنید. پیشنهاد میکنیم شرکتهای نامآشنا را در اولویت قرار دهید.
شناسایی نیازها برای استفاده از تبلت
میخواهید تبلت را جایگزین لپ تاپ یا سیستم دسکتاپ کنید یا صرفا به دنبال دستگاهی میگردید که بتوان از آن برای تماشای فیلم در مسافرت و وبگردی در وقتهای آزاد استفاده کرد؟ نیاز دارید دائم به اینترنت متصل باشید؟ امکان افزایش ظرفیت حافظهی دستگاه برای شما مهم است؟ در هر صورت، نیاز شما از دستگاه فاکتوری اساسی برای انتخاب و خرید محسوب میشود.این مقاله لپ تاپ مناسب تدریس را بخوانید. همهی اینها، سؤالهایی هستند که میتوانند کمی مسئله را واضحتر کنند.
تعیین بودجه و قیمت تبلت
گران بودن تبلت لزوما به معنی داشتن بهترین کیفیت نیست و تبلتهای ارزانقیمت لزوما دستگاههایی بهدردنخور و ناکارآمد نیستند. بنابراین تصورات اولیهی خود از نحوهی تعریف دستگاهها براساس قیمت را برای مدتی کنار بگذارید و مطابق با قابلیتها و قدرت پردازشی که هر تبلت ارائه میدهد، گزینههای در دسترس را بررسی کنید.
عوامل متعددی روی سیاست قیمتگذاری تبلتها اثرگذار هستند. ممکن است آمازون تبلت کیندل Fire HD 7 را با قیمتی مقرونبهصرفه وارد بازار کند و از آن طرف آیپد پرو که نه از درگاه HDMI پشتیبانی میکند و نه امکان افزایش حافظهی ذخیرهسازی را ارائه میدهد، قیمت پایهی زیادی داشته باشد. هیچکدام از این قیمتگذاریها بیدلیل نیستند.
درواقع، آمازون تبلت خود را برای رقابت با هفت اینچیها به بازار عرضه میکند؛ تبلتهایی که بهطور معمول قیمتی مقرونبهصرفه دارند. بدین ترتیب آمازون ملزم است تبلتی با قابلیت و ویژگیهای بسیار و قیمت مناسب عرضه کند تا توجه کاربران به سمت محصول جلب شود. از آن طرف آیپد پرو اپل به علت داشتن عملکردی فوقالعاده، پشتیبانی عالی از اپلیکیشنها و رابط کاربری جذاب با اکوسیستمی قدرتمند و مرتبط به یکدیگر، قیمت بالاتری دارد و جامعهی متفاوتی را هدف قرار میدهد.
سعی کنید فراتر از قیمت دستگاه فکر کنید. به این موضوع توجه داشته باشید که در صورت پرداخت هزینهی خرید تبلت، قرار است به چه مشخصهها و قابلیتهایی در حوزهی سختافزار و چه نرمافزار دست پیدا کنید.
سخن پایانی
شما دراین مقاله با راهنمای خرید تبلت آشنا شدید.همچنین از نکات مهم و مشخصات آنها اگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
اندروید، آی او اس یا مایکروسافت ویندوز؟
سیستم عامل دستگاه تعیینکننده چگونگی در دسترس بودن و نوع محتوای موردنظر شما خواهد بود. اگر از سیستم عامل اندروید استفاده کنید، باید در گوگل پلی به دنبال نرمافزارها و برنامههای موردنظرتان باشید. همچنین، برای سیستم عامل آی او اس (ios) فروشگاه اپل و آی تونز و برای مایکروسافت، ویندوز را در اختیار خواهید داشت.
نوع کاربرد تبلت برای شما چیست؟
قدم بعدی در انتخاب تبلت، توجه به نوع کاربری موردنظر شما است. پیش از هر چیز باید بدانید برای چه کاربردی به این دستگاه هوشمند نیاز دارید؟ آیا از آن برای امور روزانه و جستجو در وبسایتها بهره میبرید و یا امور کاری خود را توسط آن حل و فصل میکنید؟ شاید هم به دستگاهی هوشمند برای استفاده فرزندتان نیاز دارید. با ما همراه باشید تا چند نمونه از کاربردهای تبلت را برایتان شرح دهیم.