ThinkPad لنوو یکی از قدرتمندترین سری از لپ تاپ های بازار است که برای اولین بار توسط IBM به بازار عرضه شد. ThinkPad در سال 1990 توسط طراح صنعتی Richard Sapper مدل سازی شد سپس تا دو سال بعد از آن توسط گروه ژاپنی به رهبری Arimasa Naitoh که پدر ThinkPad نامیده می شود توسعه یافت. سرانجام IBM در سال 1992 در یک کنفرانس خبری از اولین مدل ThinkPad با نام IBM 2521 ThinkPad به طور رسمی رونمایی کرد. سری ThikPad به دلیل طراحی با دوام، ارزش خرید مجدد نسبتا بالا و فراوانی قطعات جایگزین در کسب و کار و صنعت از ارزش بالایی برخوردار بودند به طوری که تا سال 2003 تنها لپ تاپ هایی که در ایستگاه فضایی بین المللی از این سری بودند.
فهرست مطالب
- ویژگی های اصلی لپ تاپ های ThinkPad چیست؟
- چه کسی می تواند از لپ تاپ های ThinkPad استفاده کند؟
- لپ تاپ های سری ThinkPad به چند زیر شاخه تقسیم بندی می شود؟
- بررسی سری لپ تاپ Lenovo ThinkPad E
- طراحی و کیفیت ساخت لپ تاپ لنوو ThinkPad E چگونه است؟
- بررسی سخت افزارلپ تاپ لنوو ThinkPad E
- جمعبندی لپ تاپ لنوو ThinkPad E15 و ThinkPad E14
- سخن پایانی و سوالات متداول
ویژگی های اصلی لپ تاپ های ThinkPad چیست؟
- برنده جایزه صفحه کلید دقیق
- طول عمر باتری
- صفحه لمسی Multi-touch
- دکمه های چندرسانه ای راحت
- کلیدهای ارگونومیک
- عوامل اضافی برای راحتی
چه کسی می تواند از لپ تاپ های ThinkPad استفاده کند؟
این لپ تاپ ها برای کارابرانی طراحی شده اند که در چندین شبکه کار می کنند و از محیط های مختلفی استفاده می کنند. این مدل ها برای تعادل سرعت و تحرک طراحی شده اند.
همچنین به کاربران گزینه هایی برای تعویض اجزای تحرک داده شد. مانند یک دستگاه پخش DVD ، درایو CD قابل نوشتن یا صفحه کلید عددی.
لپ تاپ های سری ThinkPad به چند زیر شاخه تقسیم بندی می شود؟
لپ تاپ های سری ThinkPad لپتاپ های حرفهای لنوو هستند که به زیر شاخه های کوچکتری تقسیم می شوند. این زیر شاخه ها دارای ویژگی های متفاوتی هستند و برای کسب و کارهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. حروف موجود در نام گذاری آنها مشخصه ی ویژگی این زیرشاخه ها است. به طور کلی ThinkPad به زیرشاخه های زیر تقسیم می شوند.
ThinkPad E:
لپ تاپ های این سری اصلی ترین مدل های ThinkPad هستند که برای کسب و کار های کوچک برای مهندسان، معماران، انیماتورها و غیره طراحی شده اند. 99 درصد این سری در سایز های 14 و 15 اینچی تولید می شوند.
ThinkPad L:
این سری بازار هدف سری ThinkPad E را دارند و در طراحی آنها از مواد قابل بازیافت و کیبورد های ضد آب استفاده شده است. این سری در سایزهای 14 و 15.6 اینچی تولید می شدند.
ThinkPad T:
این سری از کیفیت ساخت بالا و ویژگی هایی چون رولکس های آلیاژ منیزیم و صفحه نمایش IPS با تراکم بالا برخوردار بودند. لپ تاپ های این سری در سایزهای 14.1 و 15.6 اینچی به بازار عرضه شدند.
ThinkPad W:
این سری به دلیل استفاده از پردازنده های گرافیکی قدرتمند مانند Nvidia Quadro برای طراحی های گرافیکی و رندر گرفتن مناسب هستند که در در سایزهای 14.1 و 15.4 اینچی تولید می شدند. این سری اکنون از خط تولید خارج شده است.
ThinkPad P:
این سری جایگزین سری ThinkPad W شدند لپ تاپ های تولید شده در این سری از مشخصاتی همچون پردازنده Intel Xeon، صفحه نمایش 4K، حافظه داخلی mSATA و رم DDR4 با ظرفیت 64 گیگابایت بهره می برند.
ThinkPad X:
سری ThinkPad X سزی Ultraportable لنوو است لپ تاپ های این سری دارای ضخامت و وزن بسیار کم و طول عمر بالای باتری با عملکرد متوسط هستند که در سایزهای 11.6، 12.5 و 14 اینچی عرضه می شوند.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله مشکلات لپ تاپ legion 5 را بخوانید.
ThinkPad A:
این سری در سال 2017 در دو مدل A275 و A475 عرضه شدند این لپ تاپ ها از تکنولوژی پردازنده AMD PRO بهره می برند. همچنین لنوو این سری را به عنوان جایگزین ارائه برتر سری های ThinkPad T و ThinkPad X می شناسد.Thinkpad علاوه بر سری های ذکر شده به سری های لپ تاپ های لمسی با قابلیت چرخش 360 درجه ای (Yoga) ، لپ تاپ هایی با قابلیت تبدیل شدن به تبلت (Twist) (Helix) و لپ تاپ های فوق العاده سبک و تازک (X1 Carbon) تقسیم می شود.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله بهترین لپ تاپ های تاچ را بخوانید.
بررسی سری لپ تاپ Lenovo ThinkPad E
خانواده لپ تاپهای ThinkPad سری E (Edge) شرکت لنوو، لپ تاپهای با دوام و کارآمدی در بین لپ تاپهای میانرده بازار هستند. لنوو در ساخت این لپ تاپها از بدنهای مقاوم از جنس پلاستیک فشرده استفاده کرده است. سیستم پردازشی این سری لپ تاپ عملکرد قابلقبولی در بین لپ تاپهای مالتیمدیا داشته و میتواند به کلیه نیازهای روزانه شما پاسخ دهد. در برخی از کانفیگهای این لپ تاپ شاهد سیستم پردازشی معمولی هستیم که برای استفادهی روزمره مناسب هستند، و در برخی دیگر لنوو از سیستم حرفهایتری با قابلیت ارتقا استفاده کرده است که در ادامه دقیقتر مدلهای مختلف سری لنوو ThinkPad E را بررسی میکنیم.
طراحی و کیفیت ساخت لپ تاپ لنوو ThinkPad E چگونه است؟
سری لپ تاپهای ThinkPad E15 و E14 هر دو طراحی مشابهی دارند. لنوو در این سری از پلاستیک فشرده برای ساخت بدنهی لپ تاپ استفاده کرده است. برعکس سایر مدل لپ تاپها، بدنهی بسیار محکمی دارد و در برابر ضربه مقاوم است. البته لولاهای نگهدارنده صفحه نمایش لپ تاپ از جنس آلومینیوم هستند و میتوانید بهراحتی صفحه نمایش را در هر زاویهای که میخواهید قرار دهید. امکان برگرداندن کامل صفحه لپ تاپ به عقب و ایجاد زاویه 180 درجهای وجود دارد.
نوع طراحی لنوو در سری ThinkPad E15 و ThinkPad E14 نسبت به سایر لپ تاپهای رقیب و حتی سری لپ تاپهای دیگر لنوو مانند سری ThinkBook 15 متفاوت بوده و طراحی زمختتری دارد. این سبک از طراحی که ضخامت لپ تاپ را هم زیاد کرده، ممکن است برای همه جذاب نباشد، اما از بابت مقاومت آن باید خیالتان راحت باشد. ابعاد لپ تاپ در مدل 15 اینچی 368x245x18.9 میلیمتر و در مدل 14 اینچی 329x242x19.9 میلیمتر است. ابعاد لپ تاپ و مخصوصا ضخامت بدنه در مدل 14 اینچی تناسب زیادی با سایر لپ تاپهای این اندازه مانند لپ تاپهای ایسوس ندارد. وزن ThinkPad E15 هم 1.9 کیلوگرم است که برای یک لپ تاپ با صفحه نمایش 15.6 اینچی مناسب است. وزن ThinkPad E14 هم 1.75 کیلوگرم است که برای یک لپ تاپ 14 اینچی وزن زیادی محسوب میشوند.
صفحه نمایش لپ تاپ لنوو ThinkPad E15
لنوو از دو مدل صفحه نمایش برای سری لپ تاپهای ThinkPad E خود استفاده کرده است. در مدلهای ابتدایی از صفحه نمایش با کیفیت HD و رزولوشن 1366×768 و پنل TN استفاده شده است که طبیعتا کیفیت خیلی بالایی را ارائه نمیدهد. اما در کانفیگهای حرفهای سری ThinkPad E15 و همچنین ThinkPad E14 شاهد صفحه نمایش با کیفیت Full HD و رزولوشون 1920×1080 هستیم. پنل استفاده شده در این صفحه نمایشها هم از نوع IPS است که دقت رنگ بالایی دارد و برای یک تجربهی مالتیمدیا بسیار مناسب است.
میزان روشنایی صفحه نمایش 250 نیت بوده که روشنایی خوبی برای لپ تاپ به حساب میآید. علاوه بر این از روکش مات (Anti-Glare) بر روی صفحه نمایشهای ThinkPad E15 استفاده شده که باعث میشود، نمایشگر نوری از خود منعکس نکند. از همین رو میتوانید در محیطهای خارج از خانه هم به راحتی با لپ تاپ کار کنید. همانطور که پیشتر اشاره شد، این سری لپ تاپ طراحی ظریفی ندارد. به همین خاطر در بخش طراحی پنل نمایشگر هم شاهد حاشیههای نسبتا زیادی در اطراف صفحه نمایش به نسبت سایر لپ تاپهای هم رده و همچنین سری ThinkBook 15 خود لنوو هستیم.
کیبورد و تاچ پد
طراحی کیبورد و به صورت کلی پنل داخلی بدنهی لپ تاپ سری ThinkPad E مختص خود شرکت لنوو است. بر روی مدل 15 اینچ شاهد یک کیبورد جزیرهای کامل هستیم. اما در مدل ThinkPad E14 بخش مربوط به اعداد (NumPad) به دلیل کوچکتر بودن ابعاد لپ تاپ، حذف شده است. در برخی از کانفیگهای این سری لپ تاپ از کلیدهایی با نور پسزمینه (Backlight) هم استفاده شده است.
کلیه کلیدهای کیبورد یک سطح پایینتر نسبت به قسمت استراحتگاه دست بر روی لپ تاپ چیده شده است. تاچپد هم در جایگاه همیشگی متمایل به سمت چپ بر روی بدنهی لپ تاپ قرار گرفته که از فرمانهای چندلمسی هم پشتیبانی میکند. اما تاچ پد سری ThinkPad E یکپارچه نیست و کلیدهایی درست بالای آن قرار گرفتهاند و بهنوعی پلی بین تاچپد و کلیدهای کیبورد ایجاد کردهاند.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله بهترین لپ تاپ لمسی را بخوانید. درست پایین حروف G و H هم یک کلید قرمز دایرهای با قابلیت جابهجایی در زوایای مختلف قرار گرفته است. لنوو از سیستم TrackPoint بر روی این سری مشابه مدلهای قدیمیاش، استفاده کرده است.
زمانی که شما از ماوس استفاده نمیکنید، برای جابهجا کردن نشانگر از طریق تاچپد باید دست خود را از روی کلیدهای کیبورد رها کنید و به سراغ تاچپد بروید. ولی در این سیستم میتوانید خیلی سریعتر بهآسانی با انگشت در هنگام تایپ، از طریق کلید دایرهای قرمز نشانگر صفحه را به جا کرده و یا اسکرول کنید. دو کلید تاچپد هم به همین دلیل بهجای قسمت پایینی در بالای آن تعبیه شدهاند تا شما با سرعت بیشتری بتوانید کارهایی که به صورت معمول با ماوس انجام میشود را با سیستم TrackPoint لپ تاپ انجام دهید.
بررسی سخت افزارلپ تاپ لنوو ThinkPad E
بر روی کلیه کانفیگهای سری ThinkPad E لنوو از پردازندههای نسل دهمی اینتل استفاده کرده است. پردازنده دو هستهای Intel Core i3 با محدودهی سرعت 2.1 تا 4.1 گیگاهرتز بر روی کانفیگهای ابتدایی این لپ تاپ قرار گرفته است. اما در سایر کانفیگهای حرفهای برای مثال ThinkPad E15 20RD001QUE از پردزاندهی چهار هستهای Intel Core i5 با سرعت 1.6 گیگاهرتز استفاده شده که در هنگام پردازشهای سنگین در حالت توربو (Turbo Boost) سرعت آن تا 4.2 گیگاهرتز بالا خواهد رفت. بر روی کانفیگ 14 اینچی این سری یعنی ThinkPad E14 10210U هم از همین مدل پردازنده استفاده شده است. اما در مدلهای دیگر، لنوو به سراغ بالاترین سیستم پردازشی اینتل رفته و در کانفیگهای ThinkPad E15 10510U و ThinkPad E14 10510U از پردازندهی چهار هستهای Intel Core i7 با محدوده 1.8 تا 4.9 گیگاهرتز استفاده کرده است.
در کنار این پردازنده از کارت گرافیک یکپارچهی Intel UHD Graphics هم پردازش اطلاعات عمومی گرافیکی استفاده شده است. اما در کانفیگهای حرفهای نام کارت گرافیک Radeon RX 640 با 2 گیگابایت حافظهی اختصاصی بهچشم میخورد. بر روی کانفیگهای Intel Core i5 و Intel Core i7 در مدلهای 15 و 14 اینچی سری ThinkPad E از این مدل کارت گرافیک استفاده شده است که توان پردازشی مناسبی را در اختیار شما قرار میدهد.
به صورت کلی از حافظهی رم 8 گیگابایتی بر روی سری لپ تاپ ThinkPad E استفاده شده اما میتوانید این مقدار حافظه را تا عدد بسیار خوب 16 گیگابایت از نوع DDR4 ارتقا دهید. ایراد جدی این سیستم این است که لنوو در مادربرد لپ تاپ فقط از یک اسلات SO-DIMM استفاده کرده و نمیتوانید در کنار این رم 8 گیگ یک رم دیگر 8 گیگابایت قرار دهید، بلکه باید رم فعلی را با یک 16 گیگابایت دیگیر جایگزین کنید.
باتری لپ تاپ ThinkPad E
لنوو در سری لپ تاپ ThinkPad E از باتریهای لیتیومپلیمری با ظرفیت 45 واتساعت استفاده کرده است. طبق اطلاعات منتشر شده از سمت لنوو باتری لپ تاپ تا 12 ساعت میتواند شارژدهی داشته باشد. البته نمیتوان روی این تستها حساب باز کرد زیرا این عدد با توجه به الگوی مصرف شما، نرمافزارهای استفاده و همچنین میزان روشنایی صفحه میتواند تغییر کند. لازم بهذکر است که باتری داخلی این لپ تاپ قابلیت شارژ سریع از طریق آداپتور 65 واتی (که در جعبه لپ تاپ موجود است) را دارد.
پورتها و بلندگو
- USB 3.1 Type-C با قابلیت استفاده بهعنوان DisplayPort و ورودی کابل برق
- USB 3.1
- USB 3.2
- خروجی تصویر HDMI
- جک 3.5 میلیمتری هدفون
- USB 2.0
- ورودی RJ45 برای اتصال به اینترنت از طریق کابل LAN
- قفل کنسینگتون (برای اتصال لپ تاپ به قفل فیزیکی)
لنوو در این سری لپ تاپ از پورتهای کاربردی استفاده کرده است اما در بین آنها، جای خالی کارتخوان SD بهچشم میخورد.
بلندگوهای لپ تاپ ThinkPad E15 ساختهی شرکت Harman هستند و کیفیت بسیار خوبی دارند. این دو بلندگوی داخلی 2 واتی توانایی پخش صدا با استاندارد Dolby را دارند. علاوه بر بلندگو از دو میکروفون داخلی هم برای ضبط صدا و برقراری تماس استفاده شده است که مورد تایید سرویس Skype for Business هستند و میتوانید برای تماسهای خود در اسکایپ بدون نیاز به میکروفون جانبی از میکروفونهای خود لپ تاپ با خیال راحت استفاده کنید.
جمعبندی لپ تاپ لنوو ThinkPad E15 و ThinkPad E14
لپ تاپهای سری ThinkPad E15 و ThinkPad E14 شرکت لنوو گزینههای بسیار مناسبی برای افرادی هستند که به دنبال یک لپ تاپ مقاوم با سیستم پردازشی کارآمد میگردند. وزن لپ تاپ مخصوصا در مدل 14 اینچی کمی زیاد بوده ولی در مدل 15 اینچی وزن مناسبی به حساب میآید. در بخش صفحه نمایش لنوو عملکرد بسیار خوبی داشته از صفحه نمایش با کیفیت Full HD با پنل IPS استفاده کرده است. سیستم پردازشی لپ تاپ هم کانفیگهای مختلفی داشته و میتوانید در سادهترین آنها هم کلیه کارهای روزانه خود را با لپ تاپ انجام دهید. با توجه به سیستم پردازشی و همچنین قیمت ThinkPad E15 میتوان این لپ تاپ را جز لپ تاپهای اقتصادی بازار و مناسب برای دانشجویان بهحساب آورد.
نکات مثبت:
- استفاده از پردازندههای نسل دهمی اینتل
- صفحه نمایش Full HD و پنل IPS
- ارزش خرید بالا
نکات منفی:
- عدم استفاده از کارتخوان SD
- استفاده از یک اسلات برای حافظهی رم
سخن پایانی
شما در این مقاله با سری های لپ تاپ ThinkPad لنوو آشنا شدید.همچنین از نقدو بررسی لپ تاپ سری ThinkPad E لنوو آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
دلیل تیرگی بیش از حد و یا سیاه شدن کلی صفحه ی نمایش لپ تاپ لنوو چیست؟
فلت قطعه ایست که وظیفه ی انتقال تصاویر و داده های سیستم از مادربرد به صفحه ی نمایش را دارد. خرابی این بخش معمولا با اختلالاتی در تصویر همچون سیاه شدن صفحه لپ تاپ به صورت ناگهانی و یا سفید شدن آن، تیرگی بیش از حد، مشکی شدن کلی صفحه ی نمایش و ظهور خطوط افقی و عمودی در تصویر نمایان می شود. ترمیم و یا تعویض فلت باید تحت نظر تکنسین های ماهر حوزه ی تعمیر لپ تاپ لنوو و براساس میزان شدت اختلال موجود شکل گیرد. تمامی سرویس های تخصصی مرتبط با این قطعه با بالاترین سطح کیفی امکان پذیر در نمایندگی رسمی لنوو قابل دریافت می باشند.
چرا لپ تاپ لنوو ناگهان خاموش می شود؟
خرابی لپ تاپ در هر نوعی می تواند بسیار دردسرساز شود. امروزه این دستگاه ها به یکی از متداول ترین تجهیزات مورد استفاده در هر مکانی تبدیل شده اند که خاموشی ناگهانی آن ها می تواند مشکلات بسیاری را به دنبال داشته باشد. این موضوع براساس دلایلی متعددی پدید می آید، اما مهم ترین دلیل خاموشی ناگهان لپ تاپ لنوو قابلیت محافظت از خود و یا Self-Protecting است.
این ویژگی در مواقع بحرانی مختلفی چون وجود نقص فنی سخت افزار سیستم، اختلالات درایور کارت گرافیک، داغی بیش از حد لپ تاپ و یا حمله ی ویرویس های بدافزارهای گوناگون به طور اتوماتیک فعال شده و لپ تاپ را خاموش می کند.