برای خرید یک لپتاپ جدید باید فاکتورهای متعددی را در نظر گرفت. جدای از بررسی ویژگیها و ارزیابی سخت افزار و فضای ذخیره سازی، باید به این نکته توجه کنید که آیا به دنبال یک لپتاپ معمولی هستید یا یک لپتاپ گیمینگ گرانقیمت میخواهید؟ یا اینکه لپتاپ های مجهز به نمایشگر لمسی کار شما را راه میاندازد. پاسخ دقیق به این پرسشها فرایند انتخاب و خرید لپتاپ را برای شما بسیار ساده میکند.قابلیت صفحه نمایش لمسی در لپتاپهای امروزی قابل تبدیل، لپتاپهای دو در یک و تعداد کمی از مدلهای غیرقابل تبدیل به تبلت مشاهده میشود. مانند سایر ویژگیهای لپتاپ لمسی هم مزایا و معایب خودش را دارد. مطالعهی این مقاله به شما کمک میکند همهی نکات لازم نمایشگر لمسی لپتاپ را بررسی کنید و با مزایا و معایب آن آشنا شوید.
فهرست مطالب
- عملکرد نمایشگر لمسی در لپتاپها چگونه است؟
- مزایای نمایشگرهای لپتاپ با صفحه لمسی چیست؟
- معایب نمایشگرهای لپتاپ با صفحه لمسی چیست؟
- بررسی5 دلیل برای نخریدن لپتاپهای دارای صفحه نمایش لمسی
- نتیجه گیری
- سخن پایانی و سوالات متداول
عملکرد نمایشگر لمسی در لپتاپها چگونه است؟
در حال حاضر دو نوع صفحه نمایش لمسی در لپتاپ وجود دارد: مدل مقاومتی و مدل خازنی
- صفحه لمسی مقاومتی
نمایشگر لمسی مقاومتی از دو لایه تشکیل شده است که برای کار به فشار لمس نیاز دارد. هر دو لایه دارای جریان الکتریکی هستند که به صورت جداگانه از یکدیگر نگهداری میشوند.این مقاله بهترین لپ تاپ های تاچ را بخوانید. یکی از آنها دارای مقاومت است در حالیکه که دیگری رساناست. زمانی که صفحهی نمایش را لمس میکنید، لایهی مقاومتی با لایهی رسانا تماس پیدا میکند. این نقطهی تماس منجر به تغییر جریان الکتریکی میشود. نرم افزار این تغییر را تایید میکند و وظیفهی خود را انجام میدهد.
- صفحه لمسی خازنی
نمایشگر لمسی خازنی فقط از یک لایه تشکیل شده است و به عنوان مختصات عمل میکند. صفحه نمایشی برای کار کردن نیاز دارد با بدن در تماس باشد تا نیروی الکتریکی مورد نیاز را ذخیره کند. وقتی صفحه نمایش لمسی خازنی را لمس میکنید؛ این نقطه تماس جریان انرژی الکتریکی را روی صفحه تغییر میدهد.
برخلاف صفحه نمایش مقاومتی، در مدل خازنی، امکان تشخیص نقاط تماس را دارد. به همین دلیل می تواند قابلیتهای چند لمسی و چند انگشت را در خود جای دهد. این نوع صفحه نمایش لمسی امکان بزرگنمایی و کوچک نمایی را نیز فراهم میکند.
مزایای نمایشگرهای لپتاپ با صفحه لمسی چیست؟
۱.نویگیشن ساده و سریع در نمایشگر لمسی
صفحه نمایش لمسی در درجهی اول برای سهولت نویگیشن طراحی شده است. کاربران در مقایسه با پد لمسی یا ماوس میتوانند کارهای بسیاری متنوعی را با صفحه لمسی انجام دهند. نصب اپلیکیشنها و جابجایی بین آنها سادهتر میشود. افزون بر این، اگر پد لمسی یا صفحهی کیبرد خراب شود، شما میتوانید با صفحهی لمسی کار خود را راه بیاندازید.
۲. یک انتخاب عالی برای طراحی و یادداشت برداری
نمایشگر لمسی کار هنرمندان و طراحان گرافیک را ساده میکند. مدلهای خاصی از لپتاپ وجود دارد که به قلم و نمایشگر لمسی مجهزند. به این ترتیب هنرمندان میتوانند طرحهای هنری خود را در هر شرایطی پیاده سازی کنند.
قلم و نمایشگر لمسی افزون بر این یک پیج ایدهآل برای دانشجویان نیز محسوب میشوند. زیرا دیگر نیازی به دفترچه یادداست برای کلاسهای درسی نخواهند داشت.
۳. نمایشگر لمسی واضح و با کیفیت بالا
نمایشگرهای لمسی لپتاپ، در مقایسه با نمونههای استاندارد معمولا با روشنایی عالی، رنگهای دقیق و زنده بازتولید بهتر رنگ ارائه میشوند. اغلب مدلهای دارای این ویژگی، از رزولوشن بالاتری برخوردار هستند. نمایشگرهای لمسی براق هستند و میتوانند نسبت به نمایشگرهای مات عملکرد بهتری به لمس داشته باشند. به دلیل دقت و روشنایی عالی رنگ، بسیاری از افرادی که با رنگها سروکار دارند، مدلهای لمسی را در اولویت قرار میدهند.
معایب نمایشگرهای لپتاپ با صفحه لمسی چیست؟
۱. تخلیهی سریع باتری
لپتاپهایی که به صفحه نمایش لمسی مجهزند، مجموعه وظایف مختلفی برای پردازش دارند که برای سختافزار کامپیوتر طراحی شده است. اگر قصد دارید به طور مکرر از این ویژگی استفاده کنید، باید یک باتری اضافه در حالت آماده باش همراهتان باشد.
۲. قیمت بالاتربا نمایشگر لمسی
صفحه نمایش لمسی، یک قابلیتهای مضاعف در لپتاپ به شمار میآید. بنابراین باعث افزایش قیمت میشود. علاوه بر این، برخی از تولیدکنندگان لپتاپ، نمایشگر را با رزولوشن بالاتر ارائه میدهند که این موضوع نیز افزایش هزینه را به دنبال خواهد داشت، البته میتوانید بدون نگرانی از افزایش قیمت از خرید قسطی لپتاپ نیز استفاده کنید.
۳. افزایش وزن لپتاپ
اضافه کردن تکنولوژی اضافی به لپتاپ هم باعث اشغال فضا میشود و هم لپتاپ را سنگینتر میکند. این اختلاف وزن در مقیاس گرم است اما همین مقدار نیز میتواند تاثیرگذار باشد.
۴. چالش نور مستقیم در نمایشگر لمسی
نمایشگر لمسی لپتاپ برای استفاده در نورکم بسیار ایدهآل است. نور زیاد میتواند استفاده از لپتاپ را سخت کند و چشم کاربر را بیازارد. اغلب نمایشگرهای لمسی، پوشش براقی دارند بنابراین میتوانند خیلی سریعتر به لمس پاسخ دهند. اما این پوشش به راحتی اثر انگشت و لکه را به خود جذب میکند و باعث کثیف شدن نمایشگر میشود.
افرادی که از لپتاپ مجهز به نمایشگر لمسی استفاده میکنند، به دلیل سریعتر انجام شدن کارها و ویژگیهای خاص نمایشگر آن را پیشنهاد میدهند. این مدل تنها برای برخی از کارها مثل یادداشت برداری یا طراحی بسیار مناسب است. افزون بر این مدلهای لمسی از نظر ظاهری، زیبا هستند و از دقت و روشنایی رنگ بسیار خوبی برخوردارند. با این حال همانطور که قبلا گفته شد، این محصولات با معایبی مثل وزن بالا و عمر کوتاه باتری نیز همراهند. از این رو پیش از خرید باید نیازهای خود را به درستی بررسی کنید. مثلا اگر دانشجو هستید، خرید لپتاپ لمسی میتواند کار شما را سریعتر پیش ببرد. اما این امکانات برای استفادهی روزمره و معمولی از لپتاپ چندان ضروری نیست.
بررسی5 دلیل برای نخریدن لپتاپهای دارای صفحه نمایش لمسی
در زمانهای که کل روزمان را با گوشی هوشمند میگذرانیم، بدیهی است که فکر کنیم هر صفحه نمایشی باید قابلیت لمس شدن داشته باشد. وجود صفحه نمایش لمسی در گوشیها، تبلتها و نوتبوکهای 2 در 1 هیبریدی قابل تبدیل به تبلت الزامی است. حتی در کامپوترهای آل این وان که معمولا در اتاق نشمین خانهها قرار میگیرند نیز وجود صفحه نمایش لمسی بزرگ قابلیتی کاربردی است. اما فارغ از تمایل فروشندگان، لپتاپهای معمولی با صفحه نمایش لمسی ایدهای بد و خریدی بدتر محسوب میشوند. در ادامه 5 دلیل برای نخریدن چنین لپتاپهایی پیشنهاد شده است.
1- معمولا گرانترند لپ تاپ هابانمایشگر لمسی
بعضی لپتاپها فقط با صفحه نمایش لمسی عرضه میشوند و در برخی دیگر این ویژگی بهعنوان یک ویژگی گرانقیمت ارائه میشود.این مقاله لپ تاپ گیمینگ ارزان را مطالعه کنید. مثلا لپتاپ لنوو T460s دارای صفحه نمایش لمسی 75 دلار گرانتر از همان لپتاپ بدون این ویژگی است؛ یا شرکت دل برای اضافه کردن ویژگی صفحه نمایش لمسی به لپتاپ 13 اینچی XPS خود 350 دلار اضافه میخواهد و البته با این پرداخت اضافی وضوح صفحه نمایش از 1080P به 1800×3200 افزایش مییابد.
با اینحال حتی اگر افزودن این قابلیت چندان گران نباشد یا نوتبوکی یافتید که فقط با صفحه نمایش لمسی فروخته میشود، باید از آن اجتناب کنید همانطور که از ایمیلها یا تبلیغات صفحات اینترنتی اجتناب میکنید که شما را برنده خوشبخت کشتی تفریحی اعلام میکنند!
2- کاهش عمر باتری در لپ تاپ با نمایشگر لمسی
بدون توجه به اینکه شما صفحه نمایش لپتاپتان را لمس میکنید یا خیر، این ویژگی در لپتاپهای دارای صفحه نمایش لمسی همواره فعال است و مقدار زیادی از توان باتری را مصرف میکند که نتیجه آن کاهش 15 تا 25 درصدی عمر باتری است. مثلا ما دو لپتاپ T460 لنوو با سختافزار یکسان را آزمایش کردیم. لپتاپ بدون صفحه نمایش لمسی عمر باتری چشمگیر 17 ساعت و 4 دقیقه را ثبت کرد و لپتاپ با صفحه نمایش لمسی پس از 13 ساعت و 12 دقیقه خاموش شد، یعنی عمر باتری آن 22 درصد کمتر بود.
دو لپتاپ دیگری که آزمایش کردیم HP Elitebook فولیو G1 بود. عمر باتری نسخه فاقد صفحه لمسی 7 ساعت و 22 دقیقه بود؛ یعنی باتری آن عملکرد متوسطی داشت. اما عمر باتری نسخه دارای صفحه لمسی تنها 4 ساعت و 35 دقیقه بود؛ یعنی 35 درصد کاهش نسبت به رقیب فاقد صفحه لمسی، که عملکردی فاجعهآمیز است. البته برای اینکه منصفانه قضاوت کنیم باید بگوییم که اچ پی فولیو با صفحه نمایش لمسی وضوحی معادل 4K دارد که نسبت به وضوح فول اچ دی نسخه غیر لمسی، ذخیره باتری را سریعتر کاهش میدهد. آزمایشهای عمر باتری یکسانی روی تمام لپتاپهای فوق انجام شد که عبارت است از وبگردی پیوسته با استفاده از اینترنت وایفای.
متاسفانه ترفندی وجود ندارد که با استفاده از آن بتوان از کاهش عمر باتری لپتاپِ دارای صفحه نمایش لمسیتان جلوگیری کرد.این مقاله لپ تاپ دست دوم را ما سعی کردیم که با استفاده از دیوایس منجر ویندوز، قابلیت لمسی صفحه نمایش را غیرفعال کنیم اما این کار تفاوتی در عمر باتری لپتاپهای آزمایش ما ایجاد نکرد، یعنی لپتاپ همچنان در حال اجرای ویژگی لمسی است حتی اگر شما از آن استفاده نکنید یا آن را غیرفعال کنید.
3- لپتاپهایی ضخیمتر و سنگینتر
اگر لپتاپ دارای صفحه لمسی را انتحاب کنید مجبورید بار اشتباه خود را همه جا همراه خود حمل کنید. اضافه کردن قابلیت صفحه لمسی به هر لپتاپی وزن آن را بین 90 تا 180 گرم افزایش میدهد. مثلا وزن الیتبوک فولیو G1 بدون صفحه لمسی 970 گرم است و وزن نسخه دارای صفحه لمسی آن به 1025 گرم میرسد. تفاوت وزن دو نسخه با و بدون صفحه لمسی دل XPS 13 هم حدود 90 گرم است (1220 گرم در مقابل 1315 گرم).
4- به سلامتی خود اهمیت میدهید؟
برای لمس تبلت یا گوشی هوشمند معمولا آن را نزدیک صورت خود نگه میداریم. اما برای لمس صفحه نمایش لپتاپ، چون نمیتوانیم آن را به صورت خود نزدیک کنیم، در عوض همیشه دست خود را دراز میکنیم، از روی کیبورد میگذرانیم تا به صفحه نمایش برسد. با این کار در بهترین حالت دست و پا چلفتی بهنظر میرسیم و در بدترین حالت، در بلندمدت سلامتیمان به خطر خواهد افتاد.
سیندی برت، متخصص ارگونومی بدن از دانشگاه UCLA، در مصاحبهای به ما گفت: اگر بخواهید با انگشتانتان با یک صفحه نمایش لمسی کار کنید یا روی آن تایپ کنید، نیاز به انجام حرکاتی اضافه در دست، مچ و انگشتان خود دارید. او افزود که صندوقدارانی که طی روز مجبورند به دفعات برای لمس کردن نقاطی خاص روی صفحه نمایش لمسی کامپیوتر فروشگاه دست خود را دراز کنند –حرکت مشابه با لمس صفحه نمایش لمسی لپتاپ- با مشکلات بیشتری در ناحیه شانه خود مواجه میشوند.
در لپتاپهای سنتی بدون صفحه لمسی و قابلیت تبدیل به تبلت، عموما تاچپدهای قدرتمندی تعبیه میشود که به ژستهای حرکتی مفیدتری نسبت به صفحه لمسی مجهزند، مثلا ژست حرکتی لمس یا ضربه سه انگشتی، چرخاندن با دو انگشت و غیره. کار کردن با ویندوز 10 بهوسیله تاچپد بههمان آسانی و روانی کار کردن با آن بهوسیله تاچپد است.
5- زاویه دید کمتر با نمایشگر لمسی
اگر دلتان میخواهد که لپتاپتان مانند آینه تصاویر را منعکس کند، حتما لپتاپی با صفحه نمایش لمسی بخرید. اغلب صفحات لمسی از شیشه ساخته میشوند که زوایای دید صفحه را محدود میکند و تصاویر را بازتاب میدهد. تصور کنید که میخواهید با لپتاپتان مطلبی را به چند نفر نشان دهید یا دسته جمعی فیلم ببینید، خودتان تصویر را واضح میبینید چون درست مقابل آن قرار دارید، اما دوستانتان که با زاویهای 45 درجهای یا بیشتر به صفحه نمایش نگاه میکنند، تصاویری محو میبینند که بازتاب صورت خودشان روی آن افتاده است.
تعداد اندکی لپتاپ با صفحه نمایش لمسی ضد بازتاب در بازار وجود دارد؛ مثلا لنوو ThinkPad T460s و T460. اما صفحه نمایش اغلب لپتاپها -حتی آنها که ادعا میکنند صفحه نمایشی ضد بازتاب دارند- بسیار براق است و کمی از بازتاب تصویر مقابل در آن قابل رویت است.
نتیجه گیری
وقتی نوتبوک هیبریدی 2 در 1 خود را خم میکنید تا تبدیل به تبلت شود، حتما نیاز به صفحه نمایش لمسی دارید. اما برای داشتن صفحه لمسی در لپتاپ معمولی -که قابلیت 360 درجه خم شدن ندارد- پول زیادی میپردازید اما در عوض چیزهایی را از دست میدهید مثل عمر باتری و قابلیت حمل. متاسفانه سازندگان لپتاپ به تولید محصولاتی با صفحه لمسی ادامه خواهند داد چون فکر میکنند افزودن این ویژگی بهدرد نخور باعث میشود تعداد بیشتری لپتاپ بفروشند. احتمالا در آینده تفاوت عمر باتری، زاویه دید صفحه نمایش و وزن لپتاپهای با و بدون صفحه لمسی آنقدر کم خواهد شد که دیگر کسی به آن اهمیت ندهد. اما امروز این تفاوتها زیاد و قابل توجه است.
سخن پایانی
شما دراین مقاله با مزایا و معایب لپ تاپ لمسی آشنا شدید.همچنین از دلایل نخریدن لپ تاپ با صفحه نمایش لمسی آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
لپ تاپ های لمسی اغلب دارای روشنایی عالی و دقت رنگ بالاتری در مقایسه با لپ تاپ های معمولی هستند. اکثر مدل های دارای این قابلیت، نمایشگرهایی با وضوح بالاتر دارند و براق هستند.
بله، لپ تاپ های لمسی HP از کیفیت بالایی برخوردارند و هیچ مشکلی تاکنون برای آن ها عنوان نشده است. از جمله مزایای این لپ تاپ ها می توان به استفاده آسان و راحت و پردازنده نسبتا بهتر در مقایسه با اینتل اشاره کرد.